BOKA KURS HÄR
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Linköpings Allmänna Simsällskap
Simidrott
Välkommen till Linköpings Allmänna Simsällskap.
SM/JSM i Stockholm, 23-27/11, DAG 4
2022-11-26 20:20

Fjärde dagen på SM/JSM ger oss ett brons på 1500 fr genom Emma Magnusson och det blir en bronsmedalj till Martin Falk på 200 ry. Markus Stahre visar upp styrka och tar JSM-brons på 200 ry, Julia Arildsson och Thilde Smedbäck simmar hem silver och brons på 1500 fr och Lucas Humling 4e plats på 200 fr, dessa resultat på JSM.

Läs mer om flera fina simningar under fjärde dagen här på TÄVLINGSSIDAN

2022-11-26 09:30

Mer info och anmälan når du genom att klicka här

 

Vårterminen 2023
2022-11-21 19:47

Vi kan nu äntligen delge mer info gällande vårterminen 2023. Nedanstående info berör dock inte tävlingsgrupper från simiaden och uppåt.

 

Fortsatta förseningar

Som känt sedan tidigare är bygget av nya simhallen fortsatt försenat. Ytterligare problematik har uppstått i att byggentrepenören inte lämnar något nytt öppningsdatum. Detta innebär stora störningar på alla verksamma aktörer i simhallen.

 

Vt-23 i befintliga simhallen

Med de som bakgrund har vi nu fattat beslut om att förlägga även vt23 i den befintliga simhallen. Linköpings kommun har gått in med garantier om att hålla den gamla simhallen i drift fram tills början av april oberoende av utvecklingen kring nya.

 

Anpassad termin även vt23

Vårterminen 2023 kommer för ordinarie kursverksamheter innefatta 12 tillfällen. För att i yttersta mån efterlikna fullgod termin kör vi igenom februarilovet och har med de inga uppehåll. För översyn över datumen, se nedan.

Terminstider vt-23 bredd

 

De kurser som körs i perioder kommer fortsätta köra 8 tillfällen. Vid byte av simhall kommer det påverka först period 2 varpå vi hitinitills väljer att avvakta däromkring, men nu kan publicera datum för period 1 nedan.

Terminstider vt-23 period 1

 

Rekommendationer till Vt-23

Rekommendationer läggs in löpande denna vecka (v.47). Du ser som vanligt din rekommendation via bokningssidan.
Du kan även genom sportadmins medlemsapp under Utmärkelser se ett märke benämnt ”LASS och namn på nivå”. Därigenom kan du få en mer detaljerad bild av vilka delmål man klarat samt vilka som återstår.

 

För er som är bokade i en grupp som går 8 tillfällen är det en tidigare rekommendation än vanligt, men i dessa nivåer utgår vi främst antingen utifrån ålder (minisim) eller vad du önskar träna mer på under kursen (crawl-, medley- och/eller Masters 1-2 kurser för vuxna). Tala gärna med din instruktör för mer info.

 

Återanmälan, nyanmälan och publicering av vårens grupper

Återanmälan för dig som medlem öppnar måndag 28/11 kl. 8.00. Förturen gäller sedan till torsdagen 1/12 kl. 8.00 när anmälan öppnar för alla nya intressenter.

Vårterminens kurser publiceras på bokningssidan lördag 26/11. Du kan då under helgen i förväg se över vilka grupper som erbjuds och vilka som skulle passa er bäst.

 

Kontakt

Har du frågor eller funderingar kring vårterminen, rekommendationer eller liknande så är det bara att höra av sig till vårt kansli så återkommer vi så snart som möjligt.

Linköpings Allmänna Simsällskap (lass.se)

Vinst på 50x50
2022-10-03 11:54

Uppsala Masterssimklubb fyllde 10 år och bjöd in andra mastersföreningar till en utmaning, att köra 50x50 m frisim så snabbt som möjligt i lagkappsform. Man kunde simma på hemmaplan och skicka in resultaten.

LASS ställde självklart upp och tog dessutom hem vinsten!

Här är Topp-3 resutaten:

 

Plats Tid Lag Simmare
1 24.51,74 LASS 1 Linköpings Allmänna Simsällskap
Anton, Jonas, Jerry, Frida, Anette, Annie
2 25:45:25 Växjö SS Masters
Yoshihisa Kikkawa, Pär Gustafsson, Hampus Carlsson, Ola Green, David Forssgren, William Larsson, Karl Bergkvist, Christine Elingfors & Ryan Provencher
3 27.33.57 Muränorna Tureberg SK
Hans, Pär, Björn, Tove, Jossan, Marie, Anna
Robin van Aggele, ny huvudtränare fr o m 1 december
2022-10-01 08:02

Vi välkomnar Robin van Aggele som ny huvudtränare i LASS. Här en kort info från Robin om sig själv och sin bakgrund.

Jag heter Robin van Aggele, och passionen för simning har funnits i mitt blod från en mycket ung ålder.

Jag började själv simma vid sex års ålder, och började under min egen karriär inom elitsimningen även arbeta som tränare, vilket jag fortsatt med även efteråt. En enkel övergång, då toppsport och coaching går hand i hand.

Jag började som tränarassistent på AZ&PC (förbund i Holland), vartefter jag tillsammans med andra simentusiaster kunde skapa en egen förening. Detta blev en stor framgång med många internationella deltagare, och framförallt simmare med stor idrottslig- och personlig utveckling.

Detta ledde mig senare vidare till mitt arbete som talangcoach för Royal Dutch Swimming Federation.

Jag ser fram emot denna nya resan, i ett nytt land, med ett nytt språk, tillsammans med LASS. Där jag vill bidra till ett bra team, där vi tillsammans tittar på idrottarnas utvecklingsmöjligheter på alla nivåer.

Ladda ner MedlemsAppen
SENASTE FRÅN FACEBOOK