Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Linköpings Allmänna Simsällskap
Simidrott
Välkommen till Linköpings Allmänna Simsällskap.
Sveriges näst äldsta idrottsförening bildad 1824
Öppning av LASS verksamhet
2021-01-22 14:25

LASS följer noga händelseutvecklingen av coronavirusets spridning och anpassar oss efter myndigheternas rekommendationer.


Här nedan följer info om återgång till verksamhet från 1/2.

Vi vill alla samma sak, att så många som möjligt ska få aktivera sig i vår verksamhet men vi vill göra det på ett så hälsosäkert sätt som möjligt. Vi vill inte utsätta ledare och aktiva för ökade risker eller riskera att belasta sjukvården mer.

 

Återgång till verksamhet för LASS kursverksamhet

 

Här följer info om öppnande av verksamhet från den 1/2.

Det är glädjande att vi kan öppna upp igen efter total nedstängning, men samtidigt så gör restriktioner att vi måste begränsa oss.

LASS kommer inte ha verksamhet under tiden det är öppet för allmänhet i simhallen. Detta innebär att en del kurser måste byta dag och tid, vi jobbar stenhårt med att pussla in detta i schemat och meddela berörda.

Vi har en ständig och bra dialog med Linköpings kommun och Medley om hur vi på bästa sätt kan bedriva verksamheten i simhallen.

 

 • Grupper med deltagare födda 2005 och yngre återgår till träning enligt info till respektive grupp som kommer inom kort.
 • De som är födda före 2005 tillåts att träna i simhallen när det gäller träningsgrupperna och tävlingsgrupperna, mer info till respektive grupp inom kort. Vi fortsätter följa FHMs rekommendationer och det är grunden för att kunna bedriva verksamheten på ett smittskyddssäkert sätt i simhallen.
 • Vi avvaktar start för vuxengrupperna, mer info kommer i närtid från LASS.

 

Kursverksamhet, (Babysim, Minibaddare, Miniplask Baddare, Sköldpadda, Fiskar, Hajar, Delfiner, Träningsgrupp 1-4) kommer börja den 1/2. Information om eventuella ändrade tider kommer mailas ut till berörda.

 Medlemmarnas ansvar

 •  Om möjligt, duscha och byt om själv utan medföljande vuxen.
 •  Kom gärna ombytt
 • Håll avstånd i dusch, omklädning och på bassängkanten
 • Medföljande uppmanas att vänta utanför simhallen eller på anvisade platser
 • Dröj dig inte kvar i omklädningsrum eller övriga gemensamma ytor

 

Övrig info

 •  LASS skickar ut specifik info till alla grupper under nästa vecka, om vilka tider som gäller för alla.
 • Om du har frågor eller vill boka av din kurs, maila info@lass.se.  
 •  Vi har begränsade möjligheter att svara i telefon.
 • Fortsätt ha koll på vår hemsida, den uppdateras löpande.
Medlemskap
2021-01-21 09:54
I LASS kan man bli stödmedlem för att hjälpa oss att driva vår verksamhet framåt och utveckla den. Genom ditt medlemskap så stöttar du föreningen även om du inte är direkt aktiv i den.
För att bli stödmedlem i LASS, gå in på sidan Medlemskap och fyll i formuläret med personuppgifter.  Vid frågor, kontakta info@lass.se 
FAQ Kursverksamhet vt-21
2021-01-19 09:31

Varför kan jag inte anmäla kurs?

Vi har valt att just nu stänga anmälan till kursverksamheten medan vi ser över hur en uppstart skulle kunna se ut och vilka deltagarantal som krävs inom de nya restriktionerna.

Du kan fortfarande anmäla dig till våra kurser via vårt kansli per mejl eller telefon.


När börjar simskolan?
Restriktionerna som håller simhallen stängd gäller fram till 24/1 men kan komma att förlängas. Vi hoppas därför på att kunna starta 25/1 och framåt men reserverar oss alltid för att detta kan komma att flyttas ytterligare. Samtliga berörda medlemmar informeras per mejl så snart vi har mer besked att ge.


Kommer vi få färre tillfällen?

Vi har möjlighet att senarelägga terminsavslutet och strävar därför att uppnå samma antal lektionstillfällen som först planerat. Om detta inte är möjligt kontaktar vi samtliga berörda med mer information kring hur dessa tillfällen kompenseras, t.ex. genom återbetalning av en del av kursavgiften.


Får vi pengarna tillbaka om kursen inte blir av?

Ja, följande återbetalningsvillkor gäller.

Återbetalningsvillkor vid eventuellt förkortad eller inställd termin p.g.a. för LASS icke påverkbara situationer i samhället:

o Minst 50% av terminen slutförts, ingen återbetalning.

o Mindre än 50% av terminen slutförts, 50% återbetalning.

o Vid ej startad kurs, 100% återbetalning.Måste vi betala kursavgiften innan vi får veta när kursen startar/blir av?

Ja, din betalning är nödvändig för att din bokning ska bli godkänd. Vid obetald avgift plockas du automatiskt bort från gruppen.
Det går självklart att avvakta med sin bokning tills dess vi vet mer om terminsstart men risken är då större att din önskade dag, tid eller nivå är fullbokad.


Hur gör jag för att ställa mig på köplats?

I vårt nya bokningsprogram är köplats systemet ersatt med vad som kallas prenumeration. Detta fungerar på snarlikt sätt förutom det att det inte finns någon förtur ordning utan om en plats uppstår meddelas samtliga prenumeranter för gruppen och det blir då först till kvarn. Du prenumererar genom boknings funktionen.Hur gör jag för att avboka/byta grupp?

Ta kontakt med vårt kansli per telefon eller mejl så hjälper vi dig så fort vi har möjlighet.


Varför har ni höjt kursavgiften denna termin?

Föregående termin hade flertalet av våra kurser rabatt genom stöd av Linköpings kommun. Denna rabatt var endast riktad för ht-20 och finns därför inte kvar till 2021.

Prisändringar i bassänghyra har också påverkat våra priser.


Varför måste vi betala medlemsavgift?

LASS är en ideell förening och för att kunna delta vid våra kursverksamheter krävs att man är medlem i föreningen. Genom medlemskapet har man möjlighet att engagera sig i föreningen och påverka genom dess medlemsstyrda organ, men de är också en förutsättning för att försäkringar och entrén till simhallen ska fungera.


Hur loggar jag in i Sportadmins medlemsapp?

För att få tillgång till appen krävs att du har en bokning för den kommande terminen. Därefter uppger du din e-postadress i appen och verifierar ditt konto. Här kommer vi sedan löpande uppdatera med information såsom kurstillfällen eller annan information som påverkar din bokade grupp.


Årsmöte 25 mars
2021-01-11 20:36
LASS årsmöte kommer att hållas TORSDAGEN den 25 MARS kl 18.00 i digital form. Mer info om anmälan kommer. 
Motioner ska vara styrelsen tillhanda senast 6 veckor innan årsmötet, maila info@lass.se. 
VÄLKOMNA!

Valberedningen i LASS
2021-01-11 20:30
Valberedningen i LASS har börjat sitt arbete med att hitta personer som är intresserade av att jobba i föreningens styrelse. Kontakta valberedningens ordförande, Linda Andersson, linda7-5@hotmail.com , vid intresse och/eller förslag på nomineringar till styrelsen.
Nyheter från våra grupper
Sum Sim 1, 15/01 10:55 
DM 2, 22/12 10:33 
DM 1, 22/12 10:31 
Simiaden 1, 22/12 10:28 
Simiaden 2, 22/12 10:19 
Simiaden 3, 22/12 10:07