BOKA KURS HÄR
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Linköpings Allmänna Simsällskap
Simidrott
Välkommen till Linköpings Allmänna Simsällskap.
Sveriges näst äldsta idrottsförening bildad 1824
 

Terminstider VT-23 Bredd

Terminstider VT-23 Period 1

 

Är du osäker på vilken av våra grupper som passar dig? Klicka här.

 

Svårt att hitta information? Börja med vår FAQ.

 

LASS årsmöte:

TORSDAGEN den 30 MARS kl 18 i Birgittaskolans aula, Klostergatan 49.

Anmälan till årsmötet är obligatorisk och meddelas till info@lass.se senast FREDAGEN den 24 MARS.

Öppningsdatum nya simhallen
2023-01-23 12:48

Vi är självklart otroligt glada kring dagens besked kring nya simhallens öppningsdatum!

 

Just nu arbetar våra medarbetare med att implementera planering och upplägg för när våra kurser i nya simhallen kan starta och anmälan öppnas.

Vi återkommer till er medlemmar löpande allteftersom arbetet fortskrider och mer besked finns att ge.

 

Då öppnar nya simhallen - linkoping.se

Elitgänget på träningsläger, Club La Santa, Lanzarote
2023-01-21 07:35

Läs rapporten från elitgänget HÄR

Funktionärsinsatser 2022
2023-01-11 10:54

Vi TACKAR alla föräldrar som under 2022 ställt upp och engagerat sig som funktionärer i LASS. För att vi ska kunna bedriva vår verksamhet, inte minst tävlingarna, är era insatser enormt viktiga.

De 10 familjer som gjort flest insatser kommer att via posten få presentkort på 500 kr på Linköpings city. De 10 familjerna är:

  1. Familjen Smedbäck
  2. Familjen Björnström-Karlsson
  3. Familjen Björnholm
  4. Familjen Mattiasdotter
  5. Familjen Elmberg
  6. Familjen Karlberg
  7. Familjen Elfving
  8. Familjen Eldh
  9. Familjen Sixtensson
  10. Familjen Eckerberg Olsson
Årets LASSare 2022
2023-01-02 06:40

Det är dags att fundera över vem som blir Årets LASSare 2022. LASS styrelse utser Årets LASSare, men vill ha er, medlemmars, hjälp med förslag på vem just ni vill det ska bli 2022. 

Årets LASSare är en eller flera personer som gjort något extra för LASS 2022. 
Maila ert förslag till Katarina Eckerberg Olsson, ordf. kattskidor@hotmail.com, senast den 31/1.
Oroande rapport ifrån Skolverket gällande simkunnigheten bland grundskoleelever
2022-12-22 11:55

Tidigare denna månad publicerade skolverket en rapport gällande simkunnigheten bland grundskoleelever i Sverige. Rapporten visar på en oroande trend i att andelen simkunniga elever i årskurs 6 minskat  vilket i sin tur innebär att ett ökat antal inte får betyg i Idrott och Hälsa. Rapporten pekar också på en ojämlikhet i skolors förutsättningar att erbjuda stöd i simundervisning till de som är i behov.

 

Just de problem som lyfts i rapporten är delar vi känner till sedan tidigare. Skolor har länge påtalat svårigheterna i att få ihop undervisningstillfällen som passar både elevernas skoldag och tillgång till lediga bassänger/instruktörer. Även brist på tillgänglig skolpersonal som kan följa med eleverna har länge varit ett återkommande problem och troligen tyvärr en anledning till att flera skolor inte har möjlighet att boka. Dessa problem och varje skolas olika förutsättningar att lösa dessa gör tyvärr att tillgången till stöd i simundervisningen varierar från skola till skola.

Igenom vår skolsimsverksamhet vill vi underlätta för skolor vid bokning samt att bidra med våra kunniga simlärare i undervisningen. Vi strävar efter att hitta lösningar som funkar utifrån varje skolas förutsättningar, samt efter att hitta upplägg som är hållbara över längre tid.

 

Vår förening har i snart 200år jobbat för ökad simkunnighet i Linköpings kommun. Trots de kämpar vi med att nå ut till alla Linköpings barn och ungdomar. Simundervisning igenom skolan är därför otroligt viktig för att nå alla och ge elever den hjälp och stöd de behöver oberoende. Som Linköpings kommuns största aktör inom simundervisning ser vi det som vårt uppdrag att vara en del av lösningen och erbjuda skolan fler verktyg och lösningar med skolsimundervisning.

 

Rapporten visar att simkunnigheten bland eleverna i landet minskat med 2 procentenheter sedan 2014. Idag har LASS 11 skolor bokade för skolsimundervisning, att jämföra med 16st 2014.

 

Skolverkets pressmeddelande och rapporten i sin helhet når du genom att klicka här.

För mer info om vår skolsimsverksamhet och bokning därtill, klicka här.


Bella Larsson, Skolsimsansvarig
Erik Sejmyr, Breddansvarig

Ladda ner MedlemsAppen
SENASTE FRÅN FACEBOOK