BOKA KURS HÄR
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Linköpings Allmänna Simsällskap
Simidrott
Välkommen till Linköpings Allmänna Simsällskap.
Sveriges näst äldsta idrottsförening bildad 1824
 
Boka kurs genom att logga in på bokningssidan.
 
 

LASS årsmöte hålls 23 mars kl. 18.00

 

 

Funktionärsinsatser 2021
2022-01-24 06:53

Vi TACKAR alla föräldrar som under 2021 ställt upp och engagerat sig som funktionärer i LASS. För att vi ska kunna bedriva vår verksamhet, inte minst tävlingarna, är era insatser enormt viktiga.

De 10 familjer som gjort flest insatser kommer att via posten få presentkort på 500 kr på Linköpings city. De 10 familjerna är:

  1. Familjen Björnholm
  2. Familjen Smedbäck
  3. Familjen Ivarsson
  4. Familjen Mattiasdotter
  5. Familjen Björnström-Karlsson
  6. Familjen Karlberg
  7. Familjen Holmqvist
  8. Familjen Högberg
  9. Familjen Edlund
  10. Familjen Humling
Elitgruppen i Las Palmas, träningsläger
2022-01-20 07:59

Lägesrapport 1, Las Palmas 2022

Första gången som jag och simmarna besöker Las Palmas (Gran Canaria) som träningsort för Elitgruppens vinterläger. Som vanligt är detta ett läger för våra seniorer (eftergymnasial ålder) och i år är det totalt 11st simmare från klubben som åker (en gästsimmare från Kalmar, Miranda Arvidsson, är med på resan). Lägret är en bra start i förberedelserna inför 50m-säsongen som slutar på hemmaplan med SM i Linköping. Träningscentrat är av lite äldre karaktär men ändå väldigt bra. Två stycken 50m bassänger (8st banor), 1st 25m bassäng (7st banor) och en hoppbassäng. Den lokala klubben som håller till här, Club Natación Metropole, är verksam i alla disciplinerna och det tycks vara full fart i de alla.Vi är inne på vår 6e dag på lägret och simmarna börjar bli acklimatiserade till bassänglängden. Truppen är i år uppdelad i två grupper där en grupp är på plats i två veckor och den andra gruppen är på plats i en vecka. Andra gruppen ansluter efter första veckan och så åker hela gruppen hem tillsammans. Lite nytt upplägg som jag tror kan bli bra och fungerande.

Samtidigt som oss ligger delar av det danska simlandslaget på läger på samma plats. Kul och inspirerande att se och prata lite med dessa personer.

Samtidigt som oss ligger delar av det danska simlandslaget på läger på samma plats. Kul och inspirerande att se och prata lite med dessa personer. Hälsar Niklas, elittränare

Årsmöte i LASS
2022-01-11 07:17

ONSDAGEN den 23 MARS, kl 18 är ni VÄLKOMNA till LASS årsmöte.

Vi återkommer med info hur årsmötet kommer att hållas.

 

FÖR INFO: Vi kommer inte att ha utdelning av Årets Ledare, Årets LASSare, Träningspriser, Fair Play, KM-tecken, KM poängjakt och Årets Prestation på årsmötet. Det kommer att ske vid annat tillfälle, detta p g a Covid-19-restriktioner och rekommendationer.

 

Verksamhets- och förvaltningsberättelser, revisorernas berättelser, verksamhetsplan med budget samt styrelsens förslag och inkomna motioner med styrelsens yttrande kommer att finnas tillgängliga för 
medlemmarna senast en vecka före årsmötet.

Såväl medlem som styrelsen får avge förslag att behandlas av årsmötet. 
Förslag från medlem skall vara styrelsen tillhanda senast sex veckor före årsmötet. styrelse@lass.se

Medlemsdialog 20 januari 2022
2022-01-07 17:03

Under det senaste årsmötet beslutades att våra stadgar skulle omarbetas. Det arbetet är nu klart och har utförts av medlemmar i styrelsen tillsammans med Johan Råsbrink från RF-SiSU. Länkar till nuvarande stadgar, förslag på nya stadgar med bilaga som förklarar ändringarna hittar du här nedan:

Nuvarande stadgar i LASS

Förslag på uppdaterade stadgar i LASS

Bilaga till förslag på uppdaterade stadgar med förklaringar på uppdateringar

Vi välkomnar er till dialog med förhoppning om att ytterligare förbättra förslaget till stadgar.

 

När: torsdagen den 20/1 kl 18:00-19:00

Hur: använd Google Meet länken som dagen för dialogen läggs ut som nyhet på hemsidan. Tryck på länken, klicka därefter på ”gå med” och sedan "be om att få gå med". Vänta kvar tills du blir insläppt till mötet. I vissa fall kan du behöva kopiera länken och klistra in den innan du kan trycka på "gå med" och därefter "be om att få gå med". 

Låt kameran vara på men låt micken vara avstängd till en början.

 

Representanter från LASS:

Mårten Staaf ledamot Styrelsen

Björn Gustafsson ledamot Styrelsen

Zarah Eldh suppleant Styrelsen

Katarina Eckerberg Olsson ordförande Styrelsen

Nils Lundqvist ledamot Styrelsen

Agneta Jansson ledamot Styrelsen

 

Samt:

Johan Råsbrink, RF/SISU (sakkunnig på Riksidrottsförbundet i Östergötland)

Valberedningen i LASS
2022-01-06 13:57

Valberedningen i LASS har börjat sitt arbete med att hitta personer som är intresserade av att jobba i föreningens styrelse. Kontakta valberedningens ordförande, Jenny Björnholm, jenny.bjornholm@hotmail.com , vid intresse och/eller förslag på nomineringar till styrelsen

Ladda ner MedlemsAppen
SENASTE FRÅN FACEBOOK
Nyheter från våra grupper
DM 1, 20/01 13:46 
Simiaden 3, 20/01 13:42 
Simiaden 2, 20/01 13:40 
Simiaden 1, 20/01 13:30 
Tävlingar, 19/01 15:35 
Sum Sim 2, 14/01 08:29