BOKA KURS HÄR
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Linköpings Allmänna Simsällskap
Simidrott

Namn 

Beatrice Sjölund

Jobbar som 
Klubbchef, simtränare
Beskrivning 
Är glad att få arbeta med min hobby på heltid då jag är en föreningsmänniska ut i fingerspetsarna.
Började som ledare i S71, Hässleholm runt år 98-99 då jag kom på att jag trivdes bättre på kanten än i vattnet. Har jobbat i några olika klubbar i Sverige och Norge som både tränare och verksamhetsansvarig innan jag landade i LASS. Mina uppgifter här är att hålla ihop verksamheten och ha koll på vad som händer samt att arbeta med utveckling av klubben.
Min fritid ägnar jag gärna åt familj, mat, resor och böcker.
Utbildning 

Lite av varje. Diverse simrelaterade utbildningar, idrottskonsulent, univ. utb. i teckenspråk, Lic. simtränare.

Det bästa med mitt jobb 
Ett flexibelt jobb där jag får möta människor med samma intressen. Att få vara med när simmare utvecklas, når sina mål och övervinner hinder.
 
Kontakt
tel: 0766102078
 

Namn 

Rebecka Lester

Jobbar som 
Huvudtränare, SM-general
Beskrivning 
Efter många år som simmare har jag tagit klivet upp på bassängkanten i stället. Jag jobbar en hel del administrativt, men är även med som tränare för våra Simiaden grupper.
Utbildning 

Jag har en examen i Sociologi och Kommunikation från University of Wisconsin, där jag studerade och simmade 2010-2014. Nu går jag några olika sim-utbildningar för att bli licensierad tränare.

Det bästa med mitt jobb 
Att få följa simmarna och se dem utvecklas och nå sina mål. Sedan tycker jag även att det är väldigt kul att jobba för att vidareutveckla vår verksamhet och göra den ännu bättre i framtiden.
 
Kontakt

rebecka@lass.se

Breddansvarig

Namn 

Erik Sejmyr

Jobbar som 
Breddansvarig, simtränare, HLR instruktör
Beskrivning 
Tidigare tävlingssimmare men som nog fick mycket mer utav gemenskapen i gruppen än vad det någonsin ledde till idrottsliga utmärkelser. Som många andra blev jag sen ledare/tränare i kombination med studier. 2016 fick jag möjligheten att arbeta som breddansvarig i S02 Göteborg, ett uppdrag som än mer stärkte mitt intresse för simidrott. Ett år senare blev jag dock tillfrågad att återvända till LASS som anställd. Idag arbetar jag som breddansvarig för våra olika kursverksamheter. Genom åren har jag även varit delaktig i flera projekt med Svenska simförbundet kring hur vi kan fortsätta utveckla svensk simidrott till att bli den bästa i världen.
När man har lyxen att jobba med sin hobby är det naturligt att de blir mycket utav de. Annars ägnas min fritid till olika aktiviteter med familj och vänner, ofta i trädgårdslandet eller framför spisen.
Utbildning 

Licensierad simtränare 7-13,  certifierad massageterapeut, Sisu kursledarutbildning, lokal arrangör Gilla vatten och flertalet fristående kurser/utbildningar med inriktning emot idrott, pedagogik och ledarskap.

Det bästa med mitt jobb 
Variationen som alltid skapar möjligheter att lära sig nya intressanta saker gör att det aldrig blir långtråkigt. Att få vara med och följa utvecklingen hos alla medlemmar, från simskoledeltagare, tävlingsimmare och ledare/tränare. Att få arbeta med så många kunniga och engagerade föreningsmänniskor.
Kontakt

erik@lass.se

Namn 

Niklas Larsson

Jobbar som 
Elittränare
Beskrivning 
Har ett stort intresse för idrott i allmänhet och simning i synnerhet. Var själv aktiv simmare fram till 2003 och har representerat det svenska junior och seniorlandslaget. Började jobba som simtränare 2004 i LASS för att sedan jobba 8år, mellan 2005-2013, i Jönköping som huvudtränare och elittränare. Sedan 2013 har jag jobbat i LASS som Elittränare. Har haft privilegiet att som tränare fått represenera den svenska landslagsstaben vid ett flertal tillfällen där ibland OS i London 2012.
Utbildning 

Licensierad simtränare junior/senior, examen i Hälso och idrottsvetenskap från University of Hawaii, friskvårdsmassör och även ett antal fristående simrelaterade utbildningar/kurser.

Det bästa med mitt jobb 
Att var del av en simmares satsning i med och motgång för att tillsammans uppleva framgång i bassängen. Lycka är när långt och hårt jobb resulterar i klarade målsättningar. 
 
Kontakt

niklas@lass.se

Namn

Anders Holmertz

Jobbar som 
Simtränare Sum-Sim gruppen
Beskrivning 

Började som assisterande och tränarvikare i Lass 2012 och har sedan 2017 jobbat på heltid som Sum-Sim tränare i klubben. Jag har som ung tävlingsimmat under många år på en professionell nivå. Innan jag kom till Lass har jag tidigare under många år jobbat inom IT branschen som tekniker och försäljning. Att ha simningen som yrke och jobba som simtränare är fantastiskt inspirerande och kul.  Under tävlingssäsong har jag även hand om logistik och administration kring klubbens simtävlingar.

Min fritid spenderar jag med familjen och vår Boxer hund. Fritidsintressen just nu är Golf och Padel.

Utbildning 

Verktygsmakare. Tidigare yrkesrelaterade inom IT och försäljning. Simlinjeinstruktör 13-17 år.

Det bästa med mitt jobb 
Träning och tävlingar. Att vara en del av simmarnas utveckling till att bli strukturerade ungdomar som kan planera skola, träning och fritid på ett framgångsrikt sätt. Kontakten med inspirerande tränare runt om i världen.
 
Kontakt

anders@lass.se

072-7189950

Namn 

Emelie Gidlöf

Jobbar som 
Simtränare, Simiaden-och Medleyansvarig, Vik. Skolsimsansvarig
Beskrivning 
Jag jobbar som simtränare för våra Simiadengrupper samt för en utav klubbens DM-grupper. Jag jobbar även mycket administrativt och då främst med Medley-och Simiadengrupperna, skolsimsbokningar och medlemsfrågor. 
Min fritid ägnas åt familj, vänner och bakning.
Utbildning 

Jag började som ideell tränare i LASS år 2013 och har sedan dess gått flera olika simutbildningar. 

Sedan hösten 2020 kan jag även titulera mig som licensierad simtränare.

Jag har utöver mina utbildningar inom simningen även en examen som tandsköterska.

Det bästa med mitt jobb 
Att få jobba heltid med ett av mina största intressen är fantastiskt. Jobbet är väldigt flexibelt och arbetsuppgifterna är varierande, vilket passar mig bra. Att få se simmarna på träning och tävling. Hur de utvecklas och få se att de verkligen älskar och brinner för sin idrott, är något av det bästa med att vara simtränare.
 
Kontakt

emelie@lass.se 

Namn 

Oskar Forslund

Jobbar som 
Assiterande Breddansvarig, Simtränare
Beskrivning 
Jag jobbar för tillfället som tränare för våra äldsta träningsgrupper och med skolsim men har tidigare var ledare för alla nivåer i teknik- och simskolan.
Jag jobbar även administrativt med svar på medlemsfrågor, organisation och planering och att vara behjälplig för att avbelasta vår breddansvarig.
På fritiden spenderas tiden främst med familj och vänner.
Utbildning 

Har jobbat som ideell tränare i LASS sen slutet av 2011 och har under den tiden gått våra utbildningar plattformen och uppdaterade motsvarande grundutbildning för tränare, simlinjeassisten och simlinjeinstruktör.

Har även en pågående utbildning som fritidsledare med inriktning på idrott som inkluderar kurser som sociologi, psykologi och ledarskap.

Det bästa med mitt jobb 
Jag älskar att jobba med barn och unga och är otroligt givande att känna att jag har en positiv effekt på de jag tränars liv. Jag har även varit medlem i LASS under större delen av mitt liv så det är otroligt kul att nu kunna bidra till att föreningen jag brinner för ska bli så bra som möjlig
 
Kontakt

Namn 

Lena Hessel

Jobbar som 
Simlärare, babysimsinstruktör, HLR-instruktör, kanslist.
Beskrivning 
Har aldrig tävlingssimmat, men har alltid varit ett "blötdjur"
Har varit verksam i föreningen som ledare för småbarnsgrupper sedan 1993, och som anställd simlärare/instruktör och kanslist sedan 1998.
Har arbetat med allt från babysim upp till vuxensimskolor, skolsim och vattengympa. Jobbar på kansliet den tiden som inte tillbringas i simhallen.
Utbildning 
Simlärare, babysims-och minisimsinstruktör, vattengympainstruktör, HLR-instruktör, utbildad undersköterska, certifierad massageterapeut, mm

Det bästa med mitt jobb 

Ge både barn och vuxna glädjen och tryggheten i vattnet. Underbart att se dem knäcka koden och vilja fortsätta utvecklas.
 
Kontakt

lena@lass.se

Namn 

Eva Svantesson

Jobbar som 
Simtränare, babysiminstruktör, 2-8 siminstruktör, parasimledare
Beskrivning 
Började som ideellledare/assistent 1997 och från 2009 jobbar jag som fastanställd. Har haft allt från babysim till vuxencrawl grupper och har även haft hand om både breddansvaret till simskoleansvaret, gjort det mesta innom bredverksamheten.
Utbildning 

babysim/minisiminstuktörs även för barn 2 till 8års instruktörs utbildning och utbildad akutundersköterska.

Gillavatten instruktör ( vattenvana för rädda)

Det bästa med mitt jobb 
Jobba med människor och få dem att älska vatten.
 
Kontakt

eva@lass.se

0729-672271

Namn 

Bella Larsson

Jobbar som 
Assisterand breddansvarig, ansvarig för vuxenverksamheten och skolsimsverksamheten, simlärare
Beskrivning 
En glad och positiv person som försöker se möjligheter istället för hinder. Jag började jobba som ledare för simskolor hösterminen 2005 och är fast anställd sedan 2019. Jag började jobba för LASS efter studenten för att ha något att göra, har vid några tillfällen trappat ner och försökt sluta, men har aldrig lyckats helt då det helt enkelt är för roligt att jobba här.  Jag har varit ledare för barn och ungdommar i olika idrotter mer än halva mitt liv. Min fritid spenderar jag gärna med familjen, ute i trädgården vid spisen eller bakom en bra bok.
Utbildning 

Jag har flera oika utbildningar bland annat barnskötare, undersköterska och flertalet olika utbildningar inom simning.

Det bästa med mitt jobb 
Att mitt arbete är så varierat. Jag kan i ena stunden sitta bakom datorn och jobba för att i nästa stund få gå ner i bassängen och ha en simskolegrupp.
 
Kontakt

bella@lass.se

Kansliansvarig

Namn 

Lars Forsman

Jobbar som 
Kansliansvarig
Beskrivning 
Har jobbat med administration på LASS i många år och trivs med det. Har ett stort sportintresse och följer det mesta framför TVn i sportväg.
Fritiden spenderas helst på golfbanan eller i stugan vid vattnet i umgänge med familj.
Utbildning 

Tekniskt gynmnasium i 4 år, Enstaka kurser på högskolan i företagsekonomi, data etc.

Det bästa med mitt jobb 
Att vara del i en verksamhet som har både ett samhällsansvar genom att lära ut simkunnighet och även att se framgångar på mästerskap för våra elitsimmare.
 
Kontakt

lars@lass.se

Timanställda

Vi hade inte kunnat bedriva verksamhet utan alla våra timanställda ledare. I våra olika verksamheter är ca 80 timanställda ledare verksamma varje termin. Vi är otroligt tacksamma att alla dessa duktiga ledare har valt att arbeta för Linköpings Allmänna Simsällskap.