BOKA KURS HÄR
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Linköpings Allmänna Simsällskap
Simidrott
Minifisken

OBS: Från premiärtermin 2023 utgår minifisk nivån ur sortimentet och ersätts med guldfisk nivå. Dessa kommer gå i bassänger som är varmare än idag och med höj- och sänkbar botten.

Krav:
Flyta 10 sekunder, rotera från rygg till mage, 10 m i ryggläge, 5 m i magläge med huvudet i vattnet

 

Mål: Flyta 20 sekunder, 25 m i ryggläge, 25 m i magläge med huvudet i vattnet och med rotation till rygg för andning, dyka ifrån kanten

 

Märken: Silverfisk, guldfisk, baddaren gul

Kurstillfälle 7
2023-02-19 23:59

Denna vecka kommer deltagarna få testa på att simma bröstsim. Bröstsim är inget deltagarna måste kunna då det involverar många rörelser som är väldigt svåra för barn i dessa åldrar. Samtidigt är det många barn som har lätt för dessa rörelser och de får därför möjligheten att finslipa dem här.

Likt hur vi alltid jobbar utgår mycket från glid i pilen och att flyta på rygg för att kombinera moment deltagarna redan bemästrar med nya övningar.

Vill ni hjälpa och öva med barnen hemma kan ni låta dem sitta på en stol och böja fötterna bakom stolsbenet. Den här övningen hjälper barnen att hitta de muskler de använder för att vinkla ut sina fötter under bröstsimmet och som krävs för att kunna få fart från den rörelsen.