BOKA KURS HÄR
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Linköpings Allmänna Simsällskap
Simidrott
Medleygrupper i LASS

Medleygrupperna är vårt första steg in i tävlingsverksamheten.

Här vidareutvecklas grunderna i de fyra simsätten, vi tränar på vändningar och starter i de olika simsätten och simmarna får börja tävla mer regelbundet.

 

Medley 1 är för simmare ca 8-11 år gamla. Alla grupper i Medley 1 är likvärdiga och erbjuds att träna två pass i veckan.

 

Medley 2 är steget efter Medley 1 och är för simmare som är ca 9-12 år gamla. Grupperna i Medley 2 är alla likvärdiga och erbjuds att träna tre pass i veckan.
 
I Medley nivå 2 introduceras även momentet landträning. Detta är en gemensam uppvärmning på land där vi bland annat tränar kroppskontroll, balans och samarbetsförmåga.
Landträningen startar 15 minuter innan själva simträningen och äger rum vid två av veckans träningspass. 
Grupperna har landträning följande dagar
Medley 2A: måndag och fredag
Medley 2B: onsdag och fredag
Medley 2C: måndag och onsdag
 
Medley 3 är för simmare som klarat av Medley 2 och är redo för nästa gruppnivå, Simgrupp 1. Terminstiden för Medley 3 kan variera, detta då man endast simmar i denna grupp fram tills dess att det är ny terminsstart för Simgrupperna. Gruppen erbjuds träning 3ggr/vecka om 1 timma per gång. Här får simmarna möjligheten att fortsatt utveckla sina simkunskaper innan det är möjligt att börja i en Simgrupp.
 
Medley Ungdom är för simmare i åldrarna 11-14 år. Gruppen är framförallt för dig som klarat av nivån Delfin 3 men som är i behov av ytterligare teknikträning innan du är helt redo för att simma i en Sim-eller Allround-grupp.

I Medleygrupperna får simmaren bland annat:

  • Förbättra sin teknik i alla simsätt genom teknikövningar som stärker vattenkänsla och balans i vattnet.
  • Träna på tävlingsstarter, uppgångar, vändning samt tävlingsstrategi.
  • Erbjudande om att delta på tävlingar på klubbnivå (Medleycupen, Julsim, Vårsim) samt någon tävling i Östergötland (tex Arena Swim Race eller Fyrklövern.)
  • Trivas med simning som idrott och känna gemenskap/trygghet med lagkamrater och tränare
Vad vill du ha för funktion under SM?
2024-05-02 13:10

Det närmar sig sommar och SM, du som inte ska simma kan ju såklart vara delaktig ändå. Eller så är du förälder och vill gärna vara med och delta under denna simmarfesten och hjälpa till. 

 

Fyll i länken när när du vill vara med https://forms.office.com/e/FRkKDjPwrm

 

Det är fritt fram att skicka vidare länken till andra som kan tänkas vara intresserade, kompisar, kusiner, mormor osv.. 

 

 

Klubbkväll
2022-09-18 09:41

Passa på att beställa Arenautrustning till 40% rabatt 
Observera att all beställning sker online, men möjlighet till utprovning finns i simhallen 16-19. 

Korgbärare
2022-06-22 13:35

Listan för korgbärare under SM hittar du HÄR 

Senast uppdaterad 30/6 klockan 22:33

 

Dyker det upp frågor/förhinder eller vill du vara med fler pass kontakta emelie@lass.se eller bea@lass.se

Rekommendationer och ändringar till HT22
2022-04-21 14:48

Till hösten planerar vi att äntligen starta vår verksamhet i Linköpings nya simhall Tinnerbäcksbadet! Det har varit en lång väntan och vi är många som nu känner en stor glädje inför att det snart är dags. En så stor förändring som ny anläggning medför dock naturligt förändringar i verksamheten.

I detta inlägg presenteras framförallt information som berör er som under VT22 deltagit i någon av LASS Medleygrupper.

 

Nya gröna linjen
Hela vår verksamhetsstruktur är framtagen utifrån Svensk Simidrotts ”Simlinje”, igenom vilken även våra ledare utbildas. Denna är också grunden för hundratals simskolor runtom i Sverige. Däremot görs alltid anpassningar utifrån lokala förutsättningar. I LASS kallar vi vår egna framtagna struktur för ”den gröna linjen”.

 

Med ny simhall ändras helt våra förutsättningar och det har därför varit nödvändigt att revidera Gröna linjen. Målet har varit att anpassa till nya förutsättningar samtidigt som vi tar tillvara på de möjligheter en större anläggning erbjuder, tex att skapa fler grupper, höja kvalitén, och skapa mer attraktiva grupptider. Arbetet har pågått under en längre tid och implementerats i stadier. Exempelvis gjordes delar av Medleyverksamheten om under HT-21.

 

Till hösten implementeras nästa del i ”Nya gröna linjen”. Denna är den hitills största och påverkar våra största verksamheter. Huvudsakligen är det att simskolestrukturen görs om, samt att våra träning/tävlingsgrupper slås ihop.

 

Medleygrupper

För att förtydliga och förenkla vår Medleyverksamhet något så kommer dessa grupper att ha något annorlunda namn till hösten. Vi väljer att namnge grupperna efter nivå i Medleyverksamheten, Medleygrupp 1 och Medleygrupp 2.

Under VT22 har grupperna Medley A, B, C och D varit det första steget av Medleygrupper (vilket kommer motsvara Medley 1 HT22) medan grupperna Medley E och F varit det andra steget (vilket kommer motsvara Medley 2 HT22)

 

Blir man rekommenderad gruppen Medley 1 till hösten ska man därför hålla utkik efter gruppnamn som Medley 1A, Medley 1B etc

Om du rekommenderas gruppen Medley 2 till hösten ska du istället leta efter namn som Medley 2A, Medley 2B etc

 

De olika grupperna kommer likt tidigare ha något olika träningstider så för att man ska ha möjlighet att välja den grupp som passar bäst.

 

Simgrupper

I nya gröna linjen går våra träningsgrupper och tävlingsgrupper ihop till ”simverksamheten”. Dessa grupper kommer likt Medleygrupperna att ha åldersrekommendationer. Rekommendation till dessa grupper baseras på ålder och nuvarande kunskapsnivå. 

 

Rekommendationer
Rekommendationer till hösten läggs in 19-26/4. I samband med att er rekommendation läggs in får ni ett mejl. Dessa rekommendationer ersätter nu helt de rekommendationslappar som tidigare delats ut i slutet av terminen.

 

Återanmälan
Vi har ännu inte publicerat grupperna för HT22 i bokningssidan. Detta då arbetet med bassängfördelning fortlöper, liksom risken för förändringar vid eventuella förhinder i simhallsbygget gjort att vi ännu inte har garantier kring om ändringar krävs. Därför kommer grupperna publiceras i bokningssidan först i maj månad. Så snart vi vet mer om detta samt datum för återanmälan/nyanmälan så informerar vi er per mejl och hemsida.

 

Sommarverksamheten 2022

Vi vill också passa på att påminna om att anmälan är öppen till alla våra verksamheter i sommar! I vårt stora utbud finns något för alla och än finns i flera verksamheter gott om platser kvar! Anmälan gör ni som vanligt genom vår bokningssida.

 

Frågor
Självklart uppstår alltid frågor och funderingar vid ändringar som denna. Har du frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss på info@lass.se

 

 
Funktionärer
2021-11-03 11:51

Alla föräldrar som önskar stå med på funktionärslistan måste gå in och registrera sig

på denna länk https://www.lass.se/form/?ID=307102

 

Vill man inte bli betalande medlem är det helt okej, detta är bara för att få in alla i systemet för att kunna använda SportAdmin som verktyg för att kalla till arrangemang. Nuvarande maillista kommer avvecklas.

 

Du måste inte ha gått utbildning för att vara med och hjälpa till, det finns många olika uppgifter.

 

För intresserade kommer det en utbildning i januari.

 

Gör denna anmälan så fort som möjligt så vi kan använda detta redan till Höstsimiaden som går i början av december.