BOKA KURS HÄR
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Linköpings Allmänna Simsällskap
Simidrott
Delfin

För barn och ungdomar 8-14år

 

Delfinspåret är ett alternativ för den som är något äldre att delta i simundervisning på olika nivåer med jämnåriga

 

Delfinen 1

 

Krav: Inga förkunskapskrav

Mål: Flyta 20 sekunder, 25m i ryggläge, 25m i magläge med huvudet i vattnet och med rotation till rygg för andning, dyka ifrån kanten

 

Delfinen 2

 

Krav: Flyta 20 sekunder, 25m i ryggläge, 25m i magläge med huvudet i vattnet och med rotation till rygg för andning, dyka ifrån kanten

Mål: 50m bröstsim, 50m korrekt frisim, 100m ryggcrawl, 25m fjärilskick, Fjärilsim 2 cykler (armtag och kick), Vattenprovet (200m varav 50m i ryggläge)


Delfinen 3

 

Krav: 50m bröstsim, 50m korrekt frisim, 100m ryggcrawl, 25m fjärilskick, Fjärilsim 2 cykler (armtag och kick), Vattenprovet (200m varav 50m i ryggläge)

Mål: 100m ryggcrawl, 100m bröstsim, 100m frisim, 15m fjärilsim, dyk från startpall, Vattenprovet (200m varav 50m i ryggläge)

Kurstillfälle 9
2024-04-21 20:00

Delfin 1

Denna vecka ger vi deltagarna möjlighet att simma på helbana och att simma på djupare vatten för att se hur långt deltagarna kan simma samt testa av moment som att dyka på djupare vatten.

 

För att kunna genomföra momenten denna vecka  kommer många grupper inte simma på sina ordinarie banor. I de fallen deltagarna ska samlas vid en annan bana kommer ni ha mailats i förväg. Annars samlas deltagarna vid sina ordinarie banor så tar ledarna med sig gruppen till banan de kommer simma på. Kolla gärna upp vad gruppen ditt barn går i heter (t.ex. Delfin 1 17:30) så blir det lättare för vår personal att snabbt hänvisa vart ni ska gå om ni är osäkra.

 

Vill ni förbereda inför lektionen så testa gärna att bada någonstans där barnen inte bottnar för att deltagaren ska känna sig mer trygg och kan fokusera på att simma under lektionen.

 

Delfin 2

Fokus denna vecka ligger på att deltagarna ska visa upp vad de har lärt sig inom frisim under terminen och använda korrekt andning, vändningar och frånskjut.

Denna vecka kommer vi även ha ett djupare djup i bassängen för att se hur deltagarna simmar när de inte bottnar och kunna dyka utan att riskera att slå i botten.

 

Delfin 3

Denna vecka kommer deltagarna gå igenom badvett, båtvett och larmrutiner. Vi kommer också  testa på hur det är att simma/flyta med kläder  och flytväst. Vi går också igenom hur man använder livräddningsmaterial.

 

Att ha kunskap om hur man beter sig vid en badplats eller på en båt är livsviktigt och vi går därför igenom det varje termin i flera av våra nivåer. Repetition är garantin för att vi kommer ihåg när vi behöver de.

 

3 dagar innan er lektion kommer ni få ett mail med informationen deltagarna ska läsa på och en påminnelse att ta med en långarmad tröja och långbyxor över badkläderna. LASS kommer låna ut flytvästar under lektionen så om ni inte gärna vill testa barnens egna flytvästar behöver ni inte ta med dem.

Måndag-Torsdag 22-25/4

Fredag-Söndag 3-5/5

Kurstillfälle 8
2024-04-14 20:00

Denna veckan har ledarna till sitt förfogande att kolla av hur deltagarna ligger till gentemot gruppens krav, och att ägna mer tid till de delar som de bedömer deltagarna behöver mer repetition och stöd i.

 

Vi repeterar mycket och introducerar endast nya övningar i särskilda fall där vi tror de kan hjälpa att nå särskilt mål.

 

I sitt arbete använder vissa ledare sina telefoner då rapportering av utmärkelser och rekommendationer görs däri. Därmed kan det synas mer telefoner vid bassängkant än vanligt.

Utmärkelser och rekommendationer kommer läggas in löpande denna vecka. Med de kommer allt vara inlagt vid veckans slut.

Måndag-Torsdag 15-18/4

Fredag-Söndag 26-28/4

Entréband
2024-02-23 11:00

Ditt entréband är en värdehandling och det är därför du behövt betala en deposition för att kvittera ut den. Ditt band krävs för att du ska kunna få tillgång till anläggningen och de bassänger som är bokade för kursverksamhet. Förlorar du ditt band måste det ersättas för att du ska kunna fortsätta delta vid kurserna.

 

Glömt band
Om du glömmer ditt band behöver du uppsöka kassan i simhallsentrén för att få ett engångsband. Uppge att du deltar i LASS verksamhet och att du glömt ditt band. Du behöver då lämna vissa uppgifter såsom namn och/eller telefonnummer.
OBS: Detta görs enbart vid enskilda tillfälle. Vid återkommande/systematiskt användande kan entré nekas.

 

Borttappat band
Vid borttappat band behöver du kvittera ut ett nytt ifrån LASS kansli under dess öppettider. Hur du hittar till kansliet och dess öppettider kan du läsa mer om här.

 

Kvittera ut fler band
Vi vet att vissa hushåll, av olika anledningar, behöver kvittera ut mer än 1 band. Det är nu möjligt igenom LASS kansli. Uppsök kansliet under dess öppettider.