BOKA KURS HÄR
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Linköpings Allmänna Simsällskap
Simidrott
Simträning för vuxna

Är du sugen på att lära dig något nytt eller utveckla din simning?

Vuxencrawl finns i fem olika nivåer, från grundkurs i crawl samt övriga simsätt till mer avancerad simträning. Dessa aktiviteter bedrivs i 50m-bassängen tillsammans med instruktör.

 

Våra vuxencrawlkurser sträcker sig över 10 veckor. Nyhet! Fram till jul kör vi 5veckors-kurser under lunchtid (kl.11-12), samt morgontid på torsdagar (07:15-8:15)

 

Utrustning: Vi rekommenderar simglasögon samt badmössa om du har långt hår. Båda går att köpa i samband med första kurstillfället.

 

Crawlkurs 1

Denna kurs riktar sig till dig som vill lära dig att crawla med en avslappnad och bra teknik. Du får på ett roligt sätt lära dig grunderna i crawl med en erfaren instruktör. Vi provar även på ryggsim för att få lite omväxling och avlastning i träningen

 

Förkunskaper: Du gillar att vara i vattnet och är simkunnig 200 meter varav 50 m på rygg

 

Mål: Att utveckla crawl för att kunna simma 25m crawl med rätt andning utan att stanna.

 

 

Crawlkurs 2

Vi vidareutvecklar och förbättrar din teknik, allt från vattenläge till sammansatt simning. Vi jobbar med simuthållighet, dvs att hålla en bra teknik över längre tid. Du kommer även få lära dig vändningar. Vi fortsätter att bryta av med lite ryggsim men huvudfokus ligger fortfarande på crawl.

 

Förkunskaper: Du kan simma 25 m crawl med korrekt andning.

 

Mål: Att vidareutveckla kunskaperna i crawl för att kunna simma 150m tekniskt korrekt crawl utan att stanna.

 

 

Medleykurs

Här finslipar vi din crawlteknik, men går även igenom de andra simsätten som ingår i medley, ryggsim, bröstsim och fjärilsim. Ni kommer att få träna på teknikövningar men också simma lättare serier med starttider och utveckla en varierad simträning för att kunna gå vidare mot en mer effektiv simning.

 

Förkunskaper: 150 m crawl med bra teknik och villig att prova andra simsätt.

 

Mål: 200m crawl, 200m ryggsim, 50 m tävlingsbröstsim, 25m fjärilsim Samt att etablera en god motionsvana, få kunskap om träning och teknik i de olika simsätten och hur de samspelar med varandra. Simma crawl och ryggsim näst intill obehindrat och grunder i de övriga simsätten.