BOKA KURS HÄR
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Linköpings Allmänna Simsällskap
Simidrott
Guldfisken

Krav: Flyta 10 sekunder, rotera från rygg till mage, 10m i ryggläge, 5m i magläge med huvudet i vattnet, minst 100 cm till axlarna

 

Mål: Flyta 20 sekunder, 25m i ryggläge, 25m i magläge med huvudet i vattnet och med rotation till rygg för andning, dyka ifrån kanten

 

Märken: Silverfisk, guldfisk, baddaren gul

Kurstillfälle 7
2022-09-30 21:00


Denna vecka kommer fokus ligga på att kombinera alla delar de har övat på under terminen för att börja simma längre distanser på bästa sätt. Deltagarna kommer även få lära sig att vända vid en vägg för att öva på att kunna fortsätta även efter att ha simmat hela sin tilldelade plats.

Många delar av lektionen kommer involvera repetition men barnen har redan fått alla verktyg för att kunna nå sina mål och nu behöver de bara bemästra och kombinera dem.

Vill ni öva själva utöver simskolan så är en bra övning att låta deltagaren flyta så länge de kan på rygg då det är hur barnen vilar både när vi simmar i magläge och ryggläge. Att kunna ta det lugnt och flyta hjälper även mycket med att kunna fokusera på att ta sig framåt istället för att behöva lägga energi på att hålla sig kvar i vattenytan.