BOKA KURS HÄR
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Linköpings Allmänna Simsällskap
Simidrott
Baddaren

Krav: 4-6 år

Mål: Doppa hela huvudet, bubbla 5 ggr, hoppa från kanten, glida 5 sek.

Märken: Baddaren Grön/Blå, Sköldpaddan

Kurstillfälle 9
2024-04-21 20:00

Denna vecka kommer vi att jobba med flyt- och glidövningar med och utan flythjälpmedel. Vi kommer att även fokusera på att barnen ska sträcka på benen när de sparkar. Början till att simma är att kunna flyta och glida i vattnet utan hjälpmedel så om ni vill träna något före eller efter lektionen i vattnet försök gärna få barnen att glida som pilar utan att ni håller i dem eller att flyta på rygg då ni håller så lite som möjligt i dem.

 

Träna gärna hemma på att sparka med långa ben. Sätt er på golvet och luta er tillbaka på underarmarna och sträck ut benen framför er. Sträck på foten så att den blir en förlänging av benet, men tänk på att tårna fortfarande ska vara lösa (kramar man med tårna leder det ofta till kramp). Lyft sedan ett ben en liten bit och fokusera då på att fot och knä är långa. Byt sedan ben. Byt vilket ben som är lyft i snabbare och snabbare takt så att ni gör små, men snabba sparkar med långa ben. 

Måndag-Torsdag 22-25/4

Fredag-Söndag 3-5/5

Kurstillfälle 8
2024-04-14 20:00

Denna veckan har ledarna till sitt förfogande att kolla av hur deltagarna ligger till gentemot gruppens krav, och att ägna mer tid till de delar som de bedömer deltagarna behöver mer repetition och stöd i.

 

Vi repeterar mycket och introducerar endast nya övningar i särskilda fall där vi tror de kan hjälpa att nå särskilt mål.

 

I sitt arbete använder vissa ledare sina telefoner då rapportering av utmärkelser och rekommendationer görs däri. Därmed kan det synas mer telefoner vid bassängkant än vanligt.

Utmärkelser och rekommendationer kommer läggas in löpande denna vecka. Med de kommer allt vara inlagt vid veckans slut.

Måndag-Torsdag 15-18/4

Fredag-Söndag 26-28/4

Entréband
2024-02-23 11:00

Ditt entréband är en värdehandling och det är därför du behövt betala en deposition för att kvittera ut den. Ditt band krävs för att du ska kunna få tillgång till anläggningen och de bassänger som är bokade för kursverksamhet. Förlorar du ditt band måste det ersättas för att du ska kunna fortsätta delta vid kurserna.

 

Glömt band
Om du glömmer ditt band behöver du uppsöka kassan i simhallsentrén för att få ett engångsband. Uppge att du deltar i LASS verksamhet och att du glömt ditt band. Du behöver då lämna vissa uppgifter såsom namn och/eller telefonnummer.
OBS: Detta görs enbart vid enskilda tillfälle. Vid återkommande/systematiskt användande kan entré nekas.

 

Borttappat band
Vid borttappat band behöver du kvittera ut ett nytt ifrån LASS kansli under dess öppettider. Hur du hittar till kansliet och dess öppettider kan du läsa mer om här.

 

Kvittera ut fler band
Vi vet att vissa hushåll, av olika anledningar, behöver kvittera ut mer än 1 band. Det är nu möjligt igenom LASS kansli. Uppsök kansliet under dess öppettider.